SPACE SCIENCE EDUCATION CENTER

The Space Science Education Center was envisaged as a new approach to teaching science through interaction and shared experience. The center is held within two spiraling wall-arms which act as noise buffers from the surrounding freeway and railway, which also inform the arrangement of the internal spaces and circulation.

Conceptually, the building's forms and their energetic convergence and divergence mirror the transformative forces of spiral galaxies. Through its unique spatial formation, sequencing and ambience, the center supports the space education program by immersing participants in a challenging world of space travel, experiments, problem solving and teamwork.

Role: As member of the design team at Gregory Burgess Architects. Go to www.gregoryburgessarchitects.com.au for more information about this project. Photographs by John Gollings.